Jahanje

Ako nikad niste jahali ili želite unaprijediti svoje jahačke vještine onda ste na pravoj lokaciji. Naš tim s strpljenjem naučit će Vas svim vještinama jahanja koja želite!

Terensko jahanje

Možemo Vam ponuditi jahanje u pratnji vodiča kroz predivnu prirodu. Naše terensko jahanje odvija se u blizini ranča, na živopisnom krajoliku plitvičkih dolina. Jahat ćete kroz netaknutu prirodu, šumice te šumske puteljke, a ponekad možete ugledati i šumske životinje, srne, zečeve, fazane…

Naši konji su u formi, neki živahni, neki tihi, ali svi osjetljivi i svaki ima svoje karakteristike. Tu je konj za svakoga od vas. Oni žive na prirodan način života u krdu i velika je radost provesti vrijeme gledajući ih i naučiti o hijerarhiji krda.

Jahačke vještine provjeravaju se prije napuštanja ranča, tako da vodič može odabrati odgovarajuću stazu na temelju znanja jahača. Ova opcija jahanja pogodna je za sve uzraste, od najmlađih do najstarijih, iskusne jahače, početnike i one bez imalo iskustva. Naši konji su mirni te sasvim sigurni za svakog jahača.

Cijena

1 sat jahanja – 30,00€/osoba

Cijena jahanja za djecu uz pratnju dodatnog vodiča, velike grupe i slično – na upit

Škola jahanja

Organiziramo i škole jahanja za polaznike koji borave duže u području ranča ili one koji imaju mogućnost višednevnog dolaska. Pošaljite nam upit pa ćemo vam ponuditi program koji vam najviše odgovara.


Jednodnevni izlet – Baraćeve špilje

Izlet u trajanju prosječno 7h, u pratnji iskusnog vodiča. 

Uključuje 3h terenskog jahanja kroz prekrasnu divlju prirodu do Baraćevih špilja. Nakon dolaska, slijedi kraći odmor te obilazak Gornje Baraćeve špilje čijim će Vas osvijetljenim putem između velebnih siga provesti stručni vodič (trajanje 45-60 min). Potom slijedi odmor i relaksacija u ugodnom prirodnom okruženju ispred špilja uz lunch paket. Zatim povratak u sedlo i polazak prema ranču kroz također bajkovitu prirodu i drugačiji teren jašući 2,5h.

Baraćeve špilje su muzej koji priroda stvara milijunima godina. Plitvički kraj svoju ljepotu, plodnu zemlju i bajkovito okruženje duguje tajnovitom krškom podzemlju djelić kojega posjetitelji mogu upoznati baš u njima. Mogu se otkriti brojni kameni spomenici, nekadašnje stanište špiljskog medvjeda, Zmajevo ždrijelo, mjesto pronalaska brončane narukvice iz srednjeg vijeka i mnogi drugi detalji, a u jednom trenutku obilazak će se pretvoriti u apsolutnu tišinu i mrak kako bi posjetitelji taj jedinstveni doživljaj podzemlja zauvijek ponijeli sa sobom. Temperatura u špilji je tijekom cijele godine 9 stupnjeva.

*izlet je pogodan za jahače koji su u stanju jahati samostalno hodom
*vrijeme polaska prema dogovoru
*ulaznica za obilazak špilje i lunch paket uključeni su u cijenu

Cijena – Na upit


Poludnevni izlet – Ranch Dolina Jelena

Izlet u trajanju prosječno 5h, u pratnji iskusnog vodiča. 

Uključuje 2h terenskog jahanja po prekrasnoj divljoj prirodi do Rancha Doline Jelena. Na putu do rancha prolazi se pokraj stare kule u Drežnik gradu gdje se pruža prekrasan panoramski pogled na rijeku Koranu i okolicu. Nakon dolaska u Dolinu Jelena, slijedi obilazak predivnog rancha u pratnji stručnog vodiča u trajanju od 1h, zatim zakuska na kraju ture koja se sastoji od domaćih delicija i pića. Nakon zakuske, kratki odmor te povratak u sedlo na 2h terenskog jahanja  (drugim putem također kroz prirodu) natrag do našeg rancha.

Ranch Dolina Jelena jedinstveni je zoološki vrt na otvorenom koji ima posebnu ljepotu. To je mjesto gdje će Vam plahe srne i košute pa i svojeglavi jeleni lopatari jesti iz ruke. Prostire se na 15 hektara zemlje na kojoj živi više od 100 jedinki divljači. Posjet uključuje razgledavanje, hranjenje, slikanje sa jelenima uz pratnju vodiča koji usput daju zanimljive informacije.

Stari grad Drežnik veličanstvena je obrambena utvrda iz 12.stoljeća koja je ovaj dio Europe punih 400 godina štitila od Turaka. 900 godina nakon, njegova struktura je i dalje očuvana te pruža posjetiteljima poseban doživljaj. Jedan je od rijetkih povijesnih atrakcija u kraju koji je sačuvan pa je stoga zaštićen i obnovljen.

*izlet je pogodan za jahače koji su u stanju jahati samostalno hodom
*vrijeme polaska prema dogovoru
*ulaznica za obilazak rancha i zakusku uključeni su u cijenu

Cijena – Na upit