Jahanje

Ako nikad niste jahali ili želite unaprijediti svoje jahačke vještine onda ste na pravoj lokaciji. Naš tim s strpljenjem naučit će Vas svim vještinama jahanja koja želite!

Slobodno jahanje

Možemo Vam ponuditi jahanje u pratnji vodiča kroz predivnu prirodu. Naše slobodno jahanje odvija se u blizini ranča, na živopisnom krajoliku plitvičkih dolina. Jahat ćete kroz netaknutu prirodu, šumice te šumske puteljke, a ponekad možete ugledati i šumske životinje, srne, zečeve, fazane…

Naši konji su u formi, neki živahni, neki tihi, ali svi osjetljivi i svaki ima svoje karakteristike. Tu je konj za svakoga od vas. Oni žive na prirodan način života u krdu i velika je radost provesti vrijeme gledajući ih i naučiti o hijerarhiji krda.

Jahačke vještine provjeravaju se prije napuštanja ranča, tako da vodič može odabrati odgovarajuću stazu na temelju znanja jahača. Ova opcija jahanja pogodna je za sve uzraste, od najmlađih do najstarijih, iskusne jahače, početnike i one bez imalo iskustva. Naši konji su mirni te sasvim sigurni za svakog jahača.

Cijena

1 sat jahanja – 150,00kn/osoba

Cijena jahanja za djecu uz pratnju dodatnog vodiča, velike grupe i slično – na upit

Škola jahanja

Na upit organiziramo i škole jahanja za polaznike koji borave duže u području ranča ili one koji imaju mogućnost višednevnog polaska.


1. Razina

Jahači bez prethodnog iskustva

7 sati jahanja na ranču i 4 1/2 sata izleta na konju izvan ranča podijeljene u 7 dana jahanja.
Počevši s 1/2 sata prvi dan i završavajući s 3 sata jahanja zadnji dan. Sve zajedno 11 1/2 jahanja.
Max. 3 sata jahanja po danu.


2. Razina

Jahači s osnovnim iskustvom

7 sati jahanja na ranču i 8 1/2 sati izleta na konju izvan ranča podijeljeno u 7 dana jahanja.
Počevši od pola sata sat prvi dan i završavajući s poludnevni izletom na konju u prekrasnoj prirodi rijeke Korane. Sveukupno 16 sati jahanja.
Max 3 sata jahanja po danu.


3. Razina

Iskusni jahači

7 sati jahanja na ranču i 11 sati izleta na konjima u prekrasnoj prirodi oko rijeke Korane.
Počevši sa 1 sat jahanja i završavajući poludnevnim izletom na konju. Sve zajedno 18 1/2 sata jahanja.
Max 3 1/2 sata jahanja po danu.


Dnevni izlet

Jahanje stazom 20 do 30 km ili 5-7 sati, u pratnji iskusnog vodiča. 

Izlet Baraćeve spilje (ranč – Baraćeve špilje – Izvor Japra – ranč)

Napomena: Jedan dan jahanja, u pratnji vodiča, pogodni su za jahače koji su u stanju jahati samostalno hodom i kasom.

Polazak sa ranča u jutarnjim satima gdje će Vas dočekati spremni konji i ugodno osoblje. Jahanje kroz netaknutu prirodu do špilja traje okvirno 2-3 sata. Prolazimo kroz razne šumice, puteljke, polja pogodna za galopiranje te potoke što ovaj izlet čini posebnim. Naši neizostavni suputnici su psi Nera i Nora koje nam prave društvo tokom jahanja. Predviđeno vrijeme dolaska pred ulaz špilja je oko 11:00h.
Kada smo stigli, silazite sa konja, predahnete nekoliko minuta te krećete u posjet unutrašnjosti Baraćevih spilja. Za to vrijeme, konji se odmaraju te Vas čekaju za povratak na ranč.
Nakon razgledavanja špilja, možete odmoriti na klupicama u hladu gdje ćemo vam donijeti vaše lunch pakete sa sendvićem, sokom i voćem.

Cijena – Na upit