Jahanje

Ako nikad niste jahali ili želite unaprijediti svoje jahačke vještine onda ste na pravoj lokaciji. Naš tim s strpljenjem naučit će Vas svim vještinama jahanja koja želite!

Terensko jahanje

Možemo Vam ponuditi jahanje u pratnji vodiča kroz predivnu prirodu. Naše slobodno jahanje odvija se u blizini ranča, na živopisnom krajoliku plitvičkih dolina. Jahat ćete kroz netaknutu prirodu, šumice te šumske puteljke, a ponekad možete ugledati i šumske životinje, srne, zečeve, fazane…

Naši konji su u formi, neki živahni, neki tihi, ali svi osjetljivi i svaki ima svoje karakteristike. Tu je konj za svakoga od vas. Oni žive na prirodan način života u krdu i velika je radost provesti vrijeme gledajući ih i naučiti o hijerarhiji krda.

Jahačke vještine provjeravaju se prije napuštanja ranča, tako da vodič može odabrati odgovarajuću stazu na temelju znanja jahača. Ova opcija jahanja pogodna je za sve uzraste, od najmlađih do najstarijih, iskusne jahače, početnike i one bez imalo iskustva. Naši konji su mirni te sasvim sigurni za svakog jahača.

Cijena

1 sat jahanja – 25€/osoba

Cijena jahanja za djecu uz pratnju dodatnog vodiča, velike grupe i slično – na upit

Škola jahanja

Organiziramo i škole jahanja za polaznike koji borave duže u području ranča ili one koji imaju mogućnost višednevnog dolaska. Pošaljite nam upit pa ćemo vam ponuditi program koji vam najviše odgovara.


Dnevni izlet

Jahanje stazom od 30 do 40 km (cca 7 sati), u pratnji iskusnog vodiča. 

Izlet Baraćeve spilje (ranč – Baraćeve špilje – Izvor Japra – ranč)

Napomena: Jedan dan jahanja, u pratnji vodiča, pogodni su za jahače koji su u stanju jahati samostalno hodom i kasom.

Polazak sa ranča u jutarnjim satima gdje će Vas dočekati spremni konji i ugodno osoblje. Jahanje kroz netaknutu prirodu do špilja traje okvirno 2-3 sata. Prolazimo kroz razne šumice, puteljke, polja pogodna za galopiranje te potoke što ovaj izlet čini posebnim. Naši neizostavni suputnici su psi Nera i Nora koje nam prave društvo tokom jahanja. Predviđeno vrijeme dolaska pred ulaz špilja je oko 11:00h.
Kada smo stigli, silazite sa konja, predahnete nekoliko minuta te krećete u posjet unutrašnjosti Baraćevih spilja. Za to vrijeme, konji se odmaraju te Vas čekaju za povratak na ranč.
Nakon razgledavanja špilja, možete odmoriti na klupicama u hladu gdje ćemo vam donijeti vaše lunch pakete sa sendvićem, sokom i voćem.

Cijena – Na upit